Klimafestivalen § 112 – Aktivitetar på Kaffistova

Lærerikt og interessant program for tekstil- og strikkeinteresserte på Kaffistova

Tysdag 6. januar kl. 19.00 – (21.00), kjem Ingun Grimstad Klepp frå Statens institutt for forbruksforsking (SIFA ) og E. Tone Skårdal Tobiasson, prosjektleiar for Tekstilpanelet, for åsnakke om klimatemaet:

DÅRLIGE KLÆR GIR DÅRLIG VÆR!
“Alle i Norge vet at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær, men klimautfordringene gjør at været virkelig er i ferd med å bli ikke bare dårlig, men virkelig farlig. Og hva da med klærne, hvilken rolle spiller de – og andre varer i de utfordringene vi nå står ovenfor?

I fordraget kommer vi til å argumentere mot den naive troen på ”kretsløpstankegang” som løsningen. I stedet vil vi argumentere for at gode klær er løsningen også for å unngå virkelig dårlig vær. Løsningene ligger blant annet i lokal produksjon og klær vi rekker å bli virkelig glade i før de slites ut.”

Torsdag 08. januar kl. 19.00 – (21.00), kjem Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen, forfattarane av den populære strikkeboka «Hønsestrikking til folket», for å halde strikkeworkshop i:

HØNSESTRIKKING!

“Hønsestrikk er en morsom måte å strikke på, og kan gjøre strikkingen bærekraftig ved at du bruker restegarn i stedet for å kjøpe nytt. Hønsestrikk kjennetegnes ved at plaggene du strikker har et budskap eller forteller en historie, som fortelles med symboler eller tekst. På
workshopen kan du få inspirasjon til å lage diagram til din helt personlige miljøgenser eller miljøskjerf.

Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen har laget boka «Hønsestrikk til folket». På denne workshopen vil de først fortelle litt om hønsestrikk, og hvordan de går fram for å lage diagrammer. Deretter kan deltagerne selv få prøve seg, og få tips og råd. *Ta med ruteark og fargeblyanter, og gjerne strikketøy.*”
Lørdag 10. januar kl 16.30 – (19.00), kommer kunstnerne Elisabeth Medbøe (CAN, Concerned Artists Norway) og Marthe Sveen Edvardsen (Geriljastrikking i Ekebergskogen), for å holde workshop i geriljastrikking – strikk og bli klok! – hvor vi strikker klimadragen «paragriffen»!.

GERILJASTRIKKING FOR GRUNNLOVENS §112

«Geriljastrikking for Grunnlovens § 112 “Strikk og bli klok” er en arena for å diskutere aktuelle tema relatert til klima, samfunn og vår felles framtid. “Strikketerskelen” er lav, alle kan delta på ulike vis og det blir gitt opplæring i ulike strikke og hekle teknikker til de som ønsker det. Vi skal sammen lage “Klimadragen” en drage som dukker opp for første gang under Klimafestivalen § 112 fra 30.desember 2014 til 11.januar 2015.

Hvem er Klimadragen?. Den er ikke ond som vestens drage, men vokter den på noe for oss?. Den er natur og har noe menneskelig over seg. Er den kinesiske dragen en nær slektning?. Vil vi lære å leve med dragen, ikke bekjempe den?. Vi trenger nye fortellinger om drager, eller spesifikt om Klimadragen, fortellinger som undrer, forundrer og engasjerer i vår tid.»